Bebeğin anne karnında tutunması için dua var mı? Gebelik süreci genellikle 40 haftaya kadar devam eder. Bu süre içerisinde özellikle 24- 37 haftaları arasında düşme riskleri olabiliyor ve özellikle riski olan annelerin bolca zikrettiği esmalar ve dualar bulunur.
Bebek Düşmemesi için Esmaül Hüsna çalışmaları ilk haftadan itibaren uygulanır. Bazı duaların da bebeğin anne karnında sağlıkla tutunması, sağlıkla dünyaya gelmesi için oldukça etkili olduğu söyleniyor.
İçindekiler
Bebeklerin Sağlıklı Doğmaları İçin Hangi Dua Edilir?
Bebeğin sağlıklı doğması için dua nasıl okunur ve hangi dualar tavsiye edilir sence? Hamilelik süresince anne adaylarına önerilen dualardan birisi Araf suresidir. Özellikle 54. ayetinin hamilelik boyunca düzenli olarak zikredilmesi tavsiye ediliyor.
Ayrıca her gün ve özellikle geceleri yatmadan önce Felak ve Nas surelerinin okunması rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bebeklerin sağlıkla anne karnına tutunmaları ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri için Saffat suresi 100. ayetin okunması alimler tarafından tavsiye ediliyor.
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde anne karnında yaşamlarını sürdürmeleri ve sağlıklı şekilde doğmaları için tavsiye edilen, iyi geldiği düşünülen dualardan birisi de Ali İmran suresidir. Bu surenin günlük 21 kez okunması tavsiye edilmektedir.
Hamilelik süresince namaz vakitlerinde Araf suresinin 189. ayetinin okunması da yine tavsiye ve görüşler arasındadır. Bebeğin anne karnında tutunması için dua ve sureler için Meryem suresine de bakmanı öneriyoruz. İsa ayetleri doğrudan Meryem ayetleri ve İbrahim suresinde doğumla alakalı ayetleri okuman yine hamilelik sürecinin iyi geçmesini sağlayacak faktörlerden olmaktadır.
Anne Karnındaki Bebeğin Düşmemesi İçin Hangi Dua Okunur?
Sağlıklı bebek için okunan dualar yanı sıra esmalar da büyük öneme sahiptir. İlk haftadan ya da hamileliğin bilindiği andan itibaren düzenli olarak esmaların okunması, bebeğin sağlıklı bir şekilde anne karnında doğuma hazırlanmasını destekleyecektir.
Üstelik 99 esmayı tamamlama haftalarına göre bunları zikretmekte bebeğin organ gelişiminden fiziksel ve zihinsel gelişiminin tamamını eksiksiz şekilde oluşmasını destekler. Her hafta ve aylarına göre uygulanan esmaları periyotlarında göre tekrar etmek ve sayılarına göre zikretmek önem taşımaktadır. Bebeğin anne karnında tutunması için dua ve esmalar arasında özellikle ilk 2 ay önem taşıyor. Zira bebeğin tutunması bu aşamada tamamlanır. Bunun için ilk 8 hafta tekrar edilen esma’ül hüsnalar şöyledir.
İlk hafta; el-Muhyî, el-Habîr,
- hafta; el- Bâri, el- Velî, el- Vâlî,
- hafta; el- Mü’min , el-Mâni,
- hafta; el-Mübdi, el- Musavvir,
- hafta; eş- Şâfi, el-Şekûr,
- hafta; el- Bâkî, el-Müyessir,
- hafta; es-Semî, el- Adl,
- hafta; el-Hâlik, el- Hallâk, el- Fâlik,
Bebeğin anne karnında Tutunması için Neler Yapılmalı hangi dualar hangi esmalar iyi gelir gibi sorularda geçen yıllardan bu zamana dek yapılan çalışmaların faydası görüldüğü söylenmektedir. Dolayısıyla her hamile, süreci boyunca esmaların 99’unu haftalarına göre zikretmeli. Ve Kur’an ı Kerim’i bir kez hatim etmelidir. Bu hem anne sağlığı hem de bebek sağlığı için oldukça destekleyicidir.
Anne Karnında Bebeğin Tutunması İçin Hangi Dua Edilir?
Bebeğin anne karnında tutunması için dua gün içerisinde ya da namaz vakitlerinde tekrar etmesi önemli taşıyor. En etkili dua vakitlerinin genellikle sabah ezanı saatlerinde olduğu söylenir. Ancak günün her anı kıymetlidir. Ve dualarda bulunma pek çok olumlu enerjiye ve olumlu oluşuma vesile olmaktadır.
Hamile anne adaylarının sağlıklarını korumaları için esmalardan destek alındığı söylenir. Bunun için genellikle 24 hafta ile.36 hafta aralığında yapılan bebeklerin erken doğum olduğu söylenir. Ve bu süreçte genellikle riskli olur.
Bebeğin Düşmemesi için dua tavsiyeleri arasında mutlaka Araf suresinin 54. ayetinin gün içerisinde sık sık tekrar edilmesi gerektiği veya kişi namaz kılıyor ise namazlardan sonra da Araf suresini okuması önerilmektedir.
Bunun yanı sıra da. 8 haftadan sonraki süreçte haftalarına göre zikretmesi gereken esma’ül hüsna lar ise şöyle belirtiliyor;
- hafta; en-Nâsır, el-Müsteân,
- hafta; el-Bedî, el-Muhsin,
- hafta; el-Mütekebbir, el- Kuddûs,
- hafta; el-Celîl, Zü’l celâli ve’l ikrâm, el- Muktedir, el- Melîk,
- hafta; el-Hafîz, el –Vâris,
- hafta; el- Hakîm, el-Hakem,
- hafta; es- Sâni, el-Vâsi,
Hamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunan dualar, Arapça okunma zorunda değildir. Dolayısıyla özellikle ayetlerin ve surelerin Türkçe okunması daha etkili olacaktır. Kuranı kerime ulaşamayan kişilerin de mobilden dijital sistemlerden ayetlere ulaşarak okuması aynı etkiyi yaratacaktır.
Sağlık problemlerinin nedeniyle Kuran okuma fırsatı olmayan anne adayları da olur. Bu nedenle özellikle YouTube platformu üzerinden her sure için hazırlanan videolu içerikler olduğunu belirtelim.
Esmaül hüsna içinde zikirler bulunmaktadır. Sesli şekilde dinlenme her gün yapılması gereken etkinlikler arasında olmaktadır. Zihinsel ve işitsel formüllerle de bilinçaltının temizlenmesi ve bebeğin bu ayetleri işitmesi sağlanmaktadır.
Çocuk Düşmemesi İçin Hangi Esma Çekilir?
Bebeğin Tutunması için zikir seçenekleri genellikle esmalardır. Zira kuranı kerimle ilgili sure tavsiyeleri daha uzun olduğu için okunması öneriliyor. Ayrıca hamile annelerin gebelikleri döneminde istedikleri zaman İnsan suresini, Rahman suresini okumaları tavsiye ediliyor. Ali İmran suresi en iyi gelen ayetlerden biridir. Ancak bu daha çok anne sağlığıyla alakalı bir sure olarak bilinmektedir.
99 esmanın bebeklerinin sağlıklı dünyaya gelmesi için yapılan zikirlerin 16 haftadan itibaren 23 haftaya kadar okunması gereken seçenekleri de şöyledir;
- hafta; el- Cemîl, el-Cebbâr,
- hafta; el-Kaviyy, el-Vehhâb,
- hafta; el-Müneccî, el-Mucîb,
- hafta; el- Câmi,el-Kâim,
- hafta; el-Mukaddim,el-Muahhir,, el-Kâfî,
- hafta; el-Halîm,el-Alîm, Allâmü’l-guyûb,
- hafta; el-Basîr,es-Zâhir,el-Bâtın,
- hafta; er-Rakîb, es-Selâm,
Bebeğin anne karnında tutunması için dua saatleri için çok fazla bilgi bulunmuyor. Zira kişilerin çalışma durumları, sağlık durumları farklılık gösterebiliyor. Ancak özellikle negatif enerjilerin daha az olduğu saatler genellikle sabahın erken saatleri ve gece saatleridir.
Pozitif duygulara geçilmesi, dua ve zikir çalışmaları yapılması çoğu zaman daha etkili olur.
Bebeğin Doğması İçin Ne Duaları Okunur?
Bebeğin anne karnında tutunması için dua okumak psikolojik olarak da annenin daha rahat olmasını sağlar. Dualar ve zikirler daima mental açıdan da kişilerin rahat bir dönem geçirmesi açısından destekleyici olacaktır.
Kur’an ı Kerim’in tılsımı, gücü ve ayetlerin koruyucu etkisinden yararlanma, için okunması genellikle iyi gelir. Fiziksel gelişimi değil, kaderinin de güzel olması için özellikle kader ve düzen ile alakalı ayetlerin okunması tavsiye edilmektedir. Bunun için genellikle “küçük büyük her şey satır satır, o kitapta yazıldı” ayeti tekrar edilmektedir. Ya da “biz her şeyi belirli bir düzen içerisinde tayin ettik” ayetleri, sık şekilde zikredilmektedir.
Böylelikle sadece fiziksel sağlık değil, bebeğin dünyaya geldikten sonra da daha düzenli, daha konforlu bir hayat geçirmesi güzel bir kadere sahip olması dualarla desteklenmektedir.
Gebelikte Ayetel Kürsi okumak herkes tarafından tavsiye edilmektedir. Zira Müslüman topluluklarda ve özellikle ülkemizde en çok okunan dualardan biridir. Fatiha’dan sonra hemen her durumda okunan ve yüksek güç etkisi bulunduğu bilinen temel dualar arasındadır. Hamileliğin her anında doğuma girerken doğumdan çıkarken ve gebelik süresi boyunca okumak, onun faziletlerinden gücünden yararlanmaya destekleyecektir.