Lahana suyu diyeti emziren anneler için aşırı gaz oluşumuna neden olabilir. Özellikle bebeklere geçen anne sütündeki etkilerden dolayı bebek, gaz sancıları çeker. Peki anne de etkileri nelerdir merak ediyor musun?
Pişmiş lahana gaz yapar mı, sindirim sistemine etkileri nelerdir? Lahana suyu diyeti genellikle emziren annelerin uyguladığı diyetlerden biridir. Sindirimi kolaylaştıran, kilo kontrolünü sağlayan ve hızlı zayıflamayı destekleyen bir besin olarak bilinen lahana diyetinde bebekleri sence nasıl etkiliyor?
İçindekiler
Lahana Suyu Diyeti Ne İçin Yapılır?
Lahana suyu diyeti emziren anneler tarafından sağlıklı ve doğal yoldan kilo vermek için uyguladıkları bir tekniktir. Ayrıca sadece hamilelerde değil yetişkin bireylerin çoğu lahana detoksu, lahana diyetleri yapabiliyor. Lahana suyunu kaynatıp içmek sindirim sisteminin hızlanmasına, midenin rahatlamasına, yağ yakmasına ve hızlı şekilde zayıflamasına katkı sağlayan önemli sebzelerden biridir.
Diyet listelerinde de yer alan lahana, özellikle selülitlerin giderilmesinde de etkili rol oynuyor. Antioksidan yanından oldukça güçlü yapısı ve zengin içerikleriyle hem diyetler esnasında tokluk hissi oluşturur hem de hızlı bir şekilde yağ yakımını destekler.
Dolayısıyla hamilelik sonrasında alınan kilolar kolaylıkla verilmektedir. Lahana suyu vücutta özellikle midede şişkinlik yaratır ve dolayısıyla mideyi kapladığı için otomatik şekilde tokluk hissi oluşturur.
Beyaz lahana gaz yapmaması için belirli miktarlarda uygulanmalıdır ve özellikle kür şeklinde hazırlanarak diyet listesine eklenmesi tavsiye edilmektedir. Böylelikle sindirimi de çok fazla yormaz gaz oluşumunu önlemektedir.
Lahananın Faydaları Nelerdir?
Lahana suyu diyeti emziren anneler tarafından genellikle tavsiye ediliyor. Doğum sonrasında belirli bir periyotta uygulanan lahana suyu diyeti, annelerin hamilelik süresince aldıkları kiloları hızlı şekilde vermesinde en etkili sebzeler arasında ilk sırada yer alıyor.
Ancak lahana gaz üreten gazlı bir sebzedir. Dolayısıyla emzirme dönemindeki çocuklarda olumsuz etkilere neden olabiliyor. Sadece anne sütüyle beslenen bebekler lahana içeriğinden dolayı gaz sancısı çekebiliyor.
Özellikle kış mevsiminde doğan bebekler zaten hava koşullarından dolayı veya annenin maruz kaldığı hava koşullarından dolayı çoğu zaman fazla gaz üretebiliyorlar. Bir de üzerine lahana veya lahana suyu tüketildiğinde de bu bebekte mide ve karın kramplarına neden olabildiği gibi aşırı gazdan dolayı sancı çekmesine yol açar.
Dolayısıyla lahananın faydalarını alırken bebeğin ayağı ve yaşı da baz alınmalıdır. Emziren annelere lahana suyu diyeti önerilmiyor. Mor lahana emziren anneye gaz Yaparmı? Mor lahananın beyaz lahana kadar etkili olmadığını ve çok fazla gaz yapmadığını belirtelim. Genellikle lahana çiğ şekilde tüketildiği zaman sindirimi olumsuz etkiler. Ancak mor lahana genellikle çiğ olarak tüketilmektedir. Beyaz lahanayı tüketirken de mutlaka buharda pişirilmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca bebeklerde alerjen oluşturabilir gaz oluşturur. Bu nedenle 6 aydan sonra önlenmektedir.
Emen Bebeklerde Lahananın Etkisi
Lahana suyu diyeti emziren anneler uygulandığında gaz sancılarına ve sindirim problemlerine neden olmaktadır. 6 aydan sonra veya emzirmeden kesildikten sonra lahana suyu diyetinin yapılması önem taşıyor.
Beyaz lahana süt yapar mı ve anne sütü içen bebeklerde fayda sağlıyor mu? Beyaz lahana içeriğindeki vitaminler açısından oldukça zengindir. Lif kaynakları sayesinde bebek, çocuk ve yetişkinler için tavsiye edilen sebzelerden biridir.
Ayrıca sindirim sisteminin çok daha fonksiyonel şekilde çalışmasını sağlar. Vitaminlerin alınması için lif kaynağı sayesinde normal öğünlerde oldukça faydalı bir besindir.
Anne sütü yapmasındaki etkileri de genellikle olumlu olarak değerlendiriliyor. Ancak ek gıdalara başlandığı dönemde alınması gerekiyor. Pediatri doktorunun önerdiği diyet listelerine göre, öğünleri hazırlanarak verilmesi daha makul olacaktır.
Beyaz lahana gaz Yaparmı ve kilo vermede etkili midir? Gibi soruların için diyet yaparken mideyi tok tutarak diyetini desteklediğini söyleyelim. Kilo kontrolü ve kilo vermede oldukça etkilidir. Vücuttaki toksinlerin atılması, fazla ödem ve suyun atılması konusunda destekleyici takviyelerinden birisi olarak bilinmektedir.
Lahana Diyeti Nasıl Yapılır?
Lahana suyu diyeti emziren anneler için 6 aydan sonra tavsiye ediliyor. Zira vitamin ve mineral değerleriyle sütü artırmada ve sütü daha kaliteli hale getirmede etkisi vardır. Özellikle 12 aylık bebekler emmeye devam ediyorsa lahana diyeti yapılmaktadır ancak çok fazla tüketilmemesi önem arz eder.
Mor lahana gaz yapar mı, salatalarda yenilir mi? Fazla gaz yapmadığı bilinmektedir. Ayrıca elma sirkesiyle harmanlanması da nispeten gaz etkisinin yok edilmesinde faydalı olacaktır.
Ancak ölçülü tüketmek her zaman tavsiye edilendir. 6 ay öncesinde çok fazla tüketilmemesi, bebeğin fazla gaz sancısı çekmemesi için tavsiye edilendir. Bunun yanı sıra fazla lifli gıdalarda yine lahana suyu diyetlerinde çok fazla önerilmiyor.
Lahana Suyu Diyetini Emziren Anneler Yapabilir mi?
Lahana suyu diyeti emziren anneler tarafından yapılan yorumlarda genellikle lahana suyunun işe yaradığı yönündedir. Vücuttaki ödemlerin atılması konusunda oldukça destekleyici bir sebze olduğu bilinmektedir.
Emziren anne lahana suyu içebilirmi, ne kadar tüketmek gerekiyor. Özellikleri loğusa döneminde yapılan diyetlerin mutlaka uzman kontrolünde sürdürülmesi çok önemlidir. Hem annenin sağlığı hem de en bebeğin sağlığının sorunsuz şekilde devam edebiliyor olması için mutlaka diyetisyene ya da kontrolü sağlayan doktora başvuru yapılması gerekiyor.
Mor lahana süt yapar mı, en çok süt yapan sebzeler hangileridir? Gibi soruların içinde özellikle kuru soğanın süt arttırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Yüksek koruma faktörü olduğu için kuru soğan tüketimine özen gösterirler.
Ayrıca kuru soğan süt artırmakta oldukça başarılıdır. Yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi de süt artırımı için tavsiye ediliyor. Ayrıca bu süreçte komposto ve özellikle kayısı hoşafı içilmesi hem sütün artırılması hem de bebekte gaz oluşmaması annesi sindiriminin daha rahat bir şekilde yapılması açısından önem taşıyor. Çorba tüketimlerinde özellikle mercimek ve kabızlığa neden olan çorba tüketimlerinin azaltılması daha çok yumuşak sebze torbalarının alınması tavsiye edilmektedir.
Buharda pişirilen lahana ya da lahana suyundan yapılan çorba gibi takviyeler de bebeğin emme durumuna bağlı olarak yapılmaktadır. Şayet bebek emmeden kesilmişse anne 6 aydan önce de lahana suyu diyeti yapar. Ancak emmeye devam ediyorsa 6 ay boyunca alınmamalı ve daha çok 12 ay civarında diyetlere başlanmalıdır. Zaten ilk etaplarda anne bebeği ne kadar emzirilir ise o kadar hızlı şekilde kilo verir.
Tüm diyetler ve zayıflama programları doktor kontrolünde yapılmalıdır.